Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Dáta bez pátosu: Školy na prahu druhého polroka - dobré správy

.dáta bez pátosu .slovensko

V roku 2022 sme sa zatiaľ vyhli celoštátnym nariadeniam, ktoré by pozatvárali ŠKOLY. Podarilo sa dobojovať I. polrok 2021/22 pred tabuľami a v laviciach. Zajtra dostanú žiaci vysvedčenia, niektorí lepšie, niektorí horšie. Potom ešte 3 dni školy a prídu prázdniny v piatok 4. februára a dlhý víkend = 3 dni voľna.

Dáta bez pátosu: Školy na prahu druhého polroka - dobré správy

ČO NA TO OMIKRON?

Omikron zatiaľ napáchal menej škody ako bol zámer pred nástupom do škôl 10. januára, keď návrat visel na vlásku:

Igor Matovič povedal, že by od pondelka neotvoril školy. „Mohli radšej ostať tri týždne v škole online. (…) Užijeme si ešte 2-3 týždne a potom budeme panikáriť, lebo nebudeme vedieť, ako spomaliť vlnu,“ vyhlásil šéf OĽaNO. Nový variant omikron bude mať podľa neho katastrofálne následky. (via: DenníkN)

  • Nikto nepanikári (ani vo vláde, ani v konzíliu, ani ľudia)
  • Nevieme ako vlnu omikronu spomaliť, ale vieme, že to nevie nikto, lebo sa to nedá
  • Omikron nemá zatiaľ a ani nebude mať katastrofálne následky

Katastrofický tón a slovník, pesimistické vyjadrenia, strašné predpovede a panika už 9. januára. Nič podopreté vedeckými poznatkami, nič opreté o dáta. Len emócie, odsudzovanie a osočovanie, hodnotenia všetkých okolo a DETI DOMA. Zoznámte sa s bojovníkom proti pandémii: IM.

AKO TO BOLO SO ŠKOLAMI V JANUÁRI?

10. januára nastúpilo takmer 100% oddýchnutých učiteľov a žiakov do školy. Je to asi 777 tisíc detí. Dobre pre nich. 1 pozitívny žiak poslal do izolácie a na dištančné vzdelávanie 10 krát toľko spolužiakov. A to na 10 dní. Karanténu a izoláciu sa zatiaľ nepodarilo skrátiť. V prípade pozitivity testovaných žiakov hrozila 10 dňová izolácia a karanténa. Ale zvládli sme to, väčšina žiakov pochopila, že školská dochádzka je povinná.

 
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite