Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Akcia .týždňa: Presvedč jedného nevoliča

Dáta bez pátosu: Stropkov ukazuje krivky omikronu – dobré správy pre Slovensko

.dáta bez pátosu .slovensko

Okres Stropkov by, samozrejme, mohol PCR testovať viac a mali by sme robustnejšie –​ lepšie dáta, ale v 20-tisícovom okrese sa urobilo od Silvestra 2000 AG testov (okrem školských) a 2500 PCR testov. Otestovaný bol každý piaty obyvateľ okresu a rovnaký počet obyvateľov to do konca omikron vlny v okrese ešte čaká.

Dáta bez pátosu: Stropkov ukazuje krivky omikronu – dobré správy pre Slovensko

testovanie v okrese Stropkov bude stáť štát v roku 2022 niečo medzi 500-tisíc eur a 1 milión eur. Aj to je daň za omikron. Očkovanie je, samozrejme, lacnejšie, nehovoriac o liečbe hospitalizovaných.

Omikron sa na špičku (ak neuvidíme druhú) dostal do 3 týždňov. To je tretina času rastu v delte. A ešte by bolo užitočné urobiť priemer 7 dní v koncepte -3D/D+3D. Bolo by to skôr 15 – 18 dní od skutočného začiatku rastu. Prečo o tom píšeme?

Stropkov nemal okolo seba postihnuté okresy, práve naopak, omikron nemal odkiaľ čerpať silu. Dnes už ale na Slovensku ostatné okresy čerpajú pozitívnych zo susediacich okresov, z mobility obyvateľov, a preto bude rast rýchlejší a špička dosiahnutá rovnako rýchlo. Do 3 týždňov. Viac o raste okresov u nás na: https://datawrapper.dwcdn.net/DNlW7/77/

Stropkov je na 8-násobku svojho minima v delte. Ale Tvrdošín je na 10-násobku a mnohé okresy sa ťahajú na vysoké násobky behom 10 – 14 dní.

Stropkov má od začiatku roka viac ako 5 % ľudí s pozitívnym testom.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite