Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Dáta bez pátosu: Krajina so školami v kóme, ale nie kvôli omikronu

.dáta bez pátosu .slovensko

Problém: Na Slovensku budeme mať do 10 dní kvôli divnému systému izolovania žiakov veľmi pravdepodobne spolu izolovaných a „doma“ 25 % populácie Slovenska = asi 1,5 milióna obyvateľov a zavreté takmer všetky školy.

Dáta bez pátosu: Krajina so školami v kóme, ale nie kvôli omikronu

pritom testom pozitívnych bude za posledných 5 – 10 dní len 10 % ľudí z tohto počtu (150-tisíc).

Útržkovité informácie hovoria o tom, že sa postupne po krajine zatvárajú v školách triedy, v okresoch školy, v krajine akademický život (https://bit.ly/3udXBaX / https://bit.ly/3KHImwA / https://bit.ly/3KJTN6K).

Príbeh o uvarenej žabe poznáte. Už sa varí, sme na 50 stupňoch.

My rozumieme trochu modelovaniu a štatistike, porozumeli sme aj slovenským pravidlám karantén a izolácie vo vlne omikron. Máme silnú obavu, ale nie je z a kvôli omikronu. Je to kvôli nastaveniu izolácie zdravých a negatívnych detí a kvôli potrebe sa o malé deti vo veku 4 – 12 rokov sa starať doma na OČR-ke (Ošetrovanie člena rodiny).

Aj v prípade školských prázdnin sú deti doma a s deťmi aj rodičia a nejako sa prestriedajú, prípadne pomôže babka, dedko, suseda. Ale nestáva sa, že Vám zavolajú, že do 11:30 dnes si máte prísť po dieťa, lebo jeho spolužiak mal pozitívny AG test. A nestáva sa ani, že Vám povedia, že „vidíme sa o týždeň, škôlka sa zatvára“.

Plán prázdnin si pozriete na webe škôlky/školy a všetko si naplánujete mesiace dopredu. Samozrejme, existujú choroby a doma nezostávate s dieťaťom prvýkrát. Ale teraz sa to stane mnohým, ak nie všetkým.

A presne to sa dnes deje. Prídete domov s dieťaťom, nikto nemá pozitívny test, ani dieťa, ani Vy, ale najbližších 7 dní (lebo k 5-dňovej izolácii sa pridruží víkend) zostávate doma a vypísanou OČR-kou.

 
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite