Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Dáta bez pátosu: II. týždeň s omikronom

.dáta bez pátosu .slovensko

Ak dnes máme tak silný rast pozitivity PCR testov a tiež počtu pozitívnych prípadov, tak je jasné, že sme nezačali rásť včera a OMIKRON neprišiel v posledný víkend.

Dáta bez pátosu: II. týždeň s omikronom

Na stránke https://www.digipay.sk/mapy/ publikujeme na základe vývoja trendov z minulosti RIZIKOVÚ MAPU okresov. Hovorí o tom, ktoré okresy:

  • majú za sebou a hlavne PRED sebou silný rast
  • sú na tom lepšie a ich situácia je stabilizovaná, prípadne sú v poklese

To by mohlo pomôcť pri odhadovaní situácie o pár dní, o týždeň na úrovni okresov. Tmavé majú vývoj horší ako bledou farbou sfarbené okresy.

KEDY PRIŠIEL OMIKRON

Presne nevieme, ale je jasné, že slovenské metódy sekvenovania a ich oneskorenie nám hovorí: ako to s nami bolo pred 2 týždňami. Ak dnes máme tak silný rast pozitivity PCR testov a tiež počtu pozitívnych prípadov, tak je jasné, že sme nezačali rásť včera a OMIKRON neprišiel v posledný víkend.

Už sme asi v druhom týždni OMIKRONU, lebo sme na dvojnásobku prípadov spred pár dní. A to, čo zverejnili dnes doobeda sú testy vyhodnotené včera a robené za 3 predchádzajúce dni. To ako sme na tom dnes sa dozvieme z dáta publikovaných v sobotu (dnes sa ľudia so symptómami alebo z okolia pozitívnych objednajú na PCR test, dostanú termín na štvrtok-piatok a v sobotu uvidíme vyhodnotenie).

ČO BY BOLO UŽITOČNÉ

Už boli zavedené nové režimy (OP+), nové opatrenia a vonku je v blízkosti človeka potrebné nosiť respirátor.

 
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite