Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Respirátory budú po novom povinné už aj v exteriéri a nový režim OP+

.sita .slovensko

Pôvodne avizované skrátenie lehoty po prekonaní COVIDu zo 180 na 90 dní sa po dohode s ministerstvom zdravotníctva a konzíliom odborníkov odkladá

Respirátory budú po novom povinné už aj v exteriéri a nový režim OP+ SITA/AP Photo/Elaine Thompson

respirátory budú po novom povinné už aj v exteriéri. Vyplýva to z nových vyhlášok Úradu verejného zdravotníctva (ÚVZ) SR, ktoré vyšli vo Vestníku vlády SR s účinnosťou od 19. januára. Táto povinnosť platí, ak ste vonku a ste vzdialení od cudzích osôb menej ako dva metre alebo ak ste účastní na hromadnom podujatí, a to aj v prípade, ak ste od cudzích ľudí vzdialení viac ako dva metre.

Hygienici zároveň informovali, že pôvodne avizované skrátenie lehoty po prekonaní COVIDu zo 180 na 90 dní sa po dohode s ministerstvom zdravotníctva a konzíliom odborníkov odkladá. „V režime OP a OTP tak naďalej budú osoby, ktoré prekonali COVID-19 pred nie viac ako 180 dňami," konštatuje ÚVZ.

Ten taktiež potvrdil, že sa od 19. januára zavádza sa nový režim OP+, ktorý bude podmienkou vstupu do vybraných prevádzok, ako sú napríklad fitness, wellness, akvaparky, kúpele a kúpeľné liečebne bez zdravotnej indikácie ale aj krátkodobé ubytovacie služby.

 
Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov SITA je bez predchádzajúceho písomného súhlasu SITA porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite