Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Samosprávy majú byť partnerom štátu pri témach, ktoré sa ich týkajú, uviedla prezidentka

.tasr .slovensko

Samosprávy by mali byť váženým partnerom štátu pri rozhodovaní o témach, ktoré sa ich bezprostredne týkajú. Prezidentka SR Zuzana Čaputová to uviedla počas pondelkového prijatia zástupcov Združenia miest a obcí Slovenska (ZMOS), Únie miest Slovenska (ÚMS) a združenia samosprávnych krajov SK8. Poukázala pritom na vysokú dôveryhodnosť samospráv. Počas pandémie podľa nej ukázali zodpovednosť a profesionalitu.

Samosprávy majú byť partnerom štátu pri témach, ktoré sa ich týkajú, uviedla prezidentka SITA/Martin Medňanský

miestne samosprávy vníma prezidentka ako základný prvok demokratického systému. "Zdravé a fungujúce spoločenstvá na miestnej úrovni poskytujú občanom pocit istoty, bezpečia, prostredníctvom nich sa všetci stotožňujeme so svojím domovom, sú základom zdravého a fungujúceho štátu," skonštatovala. Vyzdvihla úlohu samospráv pri boji s pandémiou, najmä ich neoceniteľný príspevok pri organizácii testovania a očkovania.

Prezidentku mrzí, ak štát rozhoduje bez samospráv o témach, ktoré sa ich týkajú. "Zvlášť v prípade napríklad pripravovanej stavebnej legislatívy, ktorá je esenciou fungovania samosprávy. Chcem vás ubezpečiť, že ďalšiemu legislatívnemu procesu budem venovať mimoriadnu pozornosť, pretože vzneseným výhradám rozumiem a mnohé zdieľam," vyhlásila. V súvislosti s tohtoročnými voľbami do orgánov samospráv si prezidentka želá, aby ich predstavitelia aj v predvolebnom období ukázali ochotu počúvať, schopnosť spolupracovať a odhodlanie konať.

 
Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite