Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Akcia .týždňa: Presvedč jedného nevoliča

Žilinka v Moskve podpísal program spolupráce s ruskou generálnou prokuratúrou

.sita .slovensko

Podľa Generálnej prokuratúry SR boli na oslavách 300. výročia ruskej prokuratúry v Moskve prítomní aj zástupcovia prokuratúry a ministerstiev spravodlivosti napríklad z Belgicka, Bosny a Hercegoviny, Grécka, Talianska, Moldavska, Nórska, Rumunska, Srbska, Slovinska či Chorvátska.

Žilinka v Moskve podpísal program spolupráce s ruskou generálnou prokuratúrou SITA/Ľudovít Vaniher

súčasťou zahraničnej pracovnej cesty generálneho prokurátora Maroša Žilinku v Moskve bol aj podpis Programu spolupráce medzi Generálnou prokuratúrou SR a Generálnou prokuratúrou Ruskej federácie na roky 2022 a 2023. Informoval o tom hovorca Generálnej prokuratúry SR Dalibor Skladan. Žilinka sa v Rusku zúčastnil spolu s prvým námestníkom Jozefom Kanderom na oslavách 300. výročia ruskej prokuratúry.

„Generálni prokurátori sa vzájomne zhodli, že podpis tohto Programu spolupráce nie je iba formálnym aktom, ale jeho realizácia prinesie vyváženú a konštruktívnu spoluprácu na expertnej úrovni. Vzájomné stretnutie uzavreli konštatovaním, že proti nadnárodnej kriminalite, ktorá nemá „pôvod“, ale iba jediný účel, sa dá bojovať len spoločne,“ uviedol hovorca. Doplnil, že odborné stretnutia sa v priebehu dvoch rokov majú zameriavať na oblasti korupcie, extrémizmu, kyberkriminality, ekologických trestných činov, ako aj v oblasti ochrany práv a oprávnených záujmov sociálne zraniteľnej skupiny občanov, napríklad nezaopatrených detí či osôb so zdravotným postihnutím.

 
Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov SITA je bez predchádzajúceho písomného súhlasu SITA porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite