Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Rektori žiadajú o stretnutie s premiérom k riešeniu krízového stavu vysokého školstva

.sita .slovensko

Podľa rektorov je návrh rozpisu dotácie pre verejné vysoké školy na rok 2022 likvidačný.

Rektori žiadajú o stretnutie s premiérom k riešeniu krízového stavu vysokého školstva SITA/Kenzo Tribouillard, Pool Photo via AP

rektori vysokých škôl sa chcú stretnúť s premiérom Eduardom Hegerom (OĽaNO) k otázkam financovania vysokých škôl. Reagovali tak na návrh rozpisu dotácie pre verejné vysoké školy na rok 2022, z ktorého sú podľa vlastných slov pobúrení. Navrhované zníženie dotácie spolu s nárastom cien energií je podľa Slovenskej rektorskej konferencie (SRK) likvidačné, pretože priamo ohrozuje základný chod univerzít. Ako ďalej vysvetlili, zníženie dotácie spôsobí zvýšenie odlivu študentov a mladých kvalitných pedagógov a vedcov do zahraničia a bude závažnou prekážkou realizácie ohlasovanej reformy. O návrhu rokovala SRK v stredu 13. januára 2022. Informovala o tom v tlačovej správe referentka pre komunikáciu s médiami SRK Ľubica Benková.

 
Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov SITA je bez predchádzajúceho písomného súhlasu SITA porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite