Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Premiéri Slovenska a Českej republiky sa zhodli na potrebe rozvíjať vzájomnú spoluprácu

.tasr .slovensko

Priateľské vzťahy medzi Slovenskou a Českou republikou je potrebné posilňovať a doterajšiu spoluprácu ešte viac rozvíjať. Zhodli sa na tom predsedovia vlád SR a ČR Eduard Heger a Petr Fiala na utorkovom stretnutí, ktoré je súčasťou prvej oficiálnej návštevy nového českého premiéra v zahraničí, vedúcej podľa tradície na Slovensko.

Premiéri Slovenska a Českej republiky sa zhodli na potrebe rozvíjať vzájomnú spoluprácu SITA/Branislav Bibel

„som rád, že pokračujeme v tejto osvedčenej tradícii," uviedol slovenský premiér pripomínajúc aj symboliku toho, že stretnutie sa uskutočňuje krátko po pripomenutí si 30. výročia posledných osláv nového roka v bývalom spoločnom štáte.

Heger zvýraznil dôležitosť Českej republiky ako politického a ekonomického partnera, poukázal na to, že vzájomná blízkosť by sa mala premietnuť aj pri nadchádzajúcom predsedníctve Českej republiky v Rade EÚ, ktoré sa začne 1. júla 2022, a v blížiacom sa predsedníctve Slovenska v rámci Vyšehradskej skupiny (V4) či Slavkovského formátu (S3). „Je to úžasná príležitosť, aby v jednom čase mohli spoločne udávať tón a politiku v rámci týchto troch formátov, úzko preto budeme spolupracovať pri formulovaní priorít,“ uviedol Heger.

 
Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite