Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Premiér odmieta konšpirácie spojené s dohodou o obrannej spolupráci s USA

.tasr .slovensko

Heger pripomenul, že túto zmluvu majú uzavretú so Spojenými štátmi ako kľúčovým členom Severoatlantickej aliancie všetky štáty na východnej hranici NATO, teda aj Poľsko a Maďarsko. „Slovensko je tak poslednou krajinou, ktorá sa pridá,“​ zdôraznil premiér.

Premiér odmieta konšpirácie spojené s dohodou o obrannej spolupráci s USA SITA/Branislav Bibel

premiér Eduard Heger (OĽANO) odmieta akékoľvek konšpirácie spojené s dohodou o obrannej spolupráci s USA. Ide o štandardnú rámcovú zmluvu, ktorá upravuje podmienky obrannej spolupráce. O stanovisku premiéra informovala hovorkyňa predsedu vlády Ľubica Janíková.

Uviedol, že ide o rámcovú zmluvu, ktorá nedáva automatické právo žiadnemu vojakovi Spojených štátov na vstup do krajiny. „Preto ktokoľvek, kto sa snaží navodiť dojem, že Slovensko stráca touto zmluvou suverenitu alebo že Spojené štáty budú môcť na základe tejto rámcovej zmluvy privážať svoju techniku a zbrane na územie Slovenskej republiky, buď túto zmluvu nečítal, alebo zámerne zavádza,“ skonštatoval Heger.

 
Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite