Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Štátny tajomník Ministerstva pôdohospodárstva dohodil peniaze vlastnej rodinnej firme

.patrik Magdoško .slovensko

Od roku 2019 sa na území Slovenska vyskytuje závažné ochorenie ošípaných - africký mor ošípaných. Pri tejto nákazlivej vírusovej chorobe, ktorá sa šíri vzduchom a prenosom z diviačej zvery, vznikajú veľké ekonomické straty v chovoch ošípaných, pretože pri výskyte tohto ochorenia v okrese musia byť zvieratá z domácich chovoch i fariem utratené.

Štátny tajomník Ministerstva pôdohospodárstva dohodil peniaze vlastnej rodinnej firme TASR/František Iván Zľava Milan Kyseľ, Anna Balková, Marian Mičko a Juraj Hospodár

na 23. zasadnutí vlády minister pôdohospodárstva Samuel Vlčan predstavil vláde opatrenia, ktoré mali zamedziť šíreniu tejto choroby. Vláda vyčlenila na boj s africkým morom ošípaných (AMO) 5,2 milióna eur. Ministerstvo deklarovalo, že zo svojich zdrojov dofinancuje opatrenia na boj s AMO až do výšky 12 miliónov eur.

Na žiadosť prostredníctvom info zákona komu a na aký účel boli vyplatené finančné prostriedky, ministerstvo nereagovalo. V centrálnom registri nájomných zmlúv sa však objavila zmluva s číslom 74/2021/AMO. Bola uzavretá 8.11.2021 a účinnosť nadobudla 18.12.2021. Zmluva pochádza z rezortu ministerstva  pôdohospodárstva a objednávateľom je Národné poľnohospodárske a potravinové centrum so sídlom v Lužiankach. A teraz príde to najzaujímavejšie. Dodávateľom je firma Rimanec s.r.o., ktorá sídli na adrese Zaježová 53, Pliešovce. A kto je konateľom tejto spoločnosti? Od 23.3.2021 Matej Patrik Kyseľ a od 17.7.2021 Denisa Kyseľová. Vo firme je stále evidovaný aj Milan Kyseľ, ktorý je momentálne štátnym tajomníkom ministerstva pôdohospodárstva. Takže zhrnuté a podčiarknuté, firmu ovláda rodinný klan, ktorý má priame zastúpenie na ministerstve.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite