Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Akcia .týždňa: Presvedč jedného nevoliča

V budúcom roku si lekári želajú normálnu prácu

.tasr .slovensko

Prezident Asociácie súkromných lekárov (ASL) SR Marián Šóth pre TASR ako ambulantný lekár a poskytovateľ zdravotnej starostlivosti povedal, že si lekári želajú aj zmenu podmienok a vnímania ich práce.

V budúcom roku si lekári želajú normálnu prácu SITA/Branislav Bibel

slovenský lekár si v budúcom roku želá normálnu prácu a zdravie. Prezident Asociácie súkromných lekárov (ASL) SR Marián Šóth pre TASR ako ambulantný lekár a poskytovateľ zdravotnej starostlivosti povedal, že si lekári želajú aj zmenu podmienok a vnímania ich práce.

Rovnako si želá, aby mladí lekári chceli vykonávať  ambulantnú prácu, či to, aby sa začala personálna obmena v ambulanciách. „Z pohľadu toho, ako si váži naša vláda nás zdravotníkov, som skeptický, aký to bude rok. Rozpočet je pre ambulantných poskytovateľov devastujúci. Mám obavu, že vznikne ešte väčšia priepasť – nedofinancovanie, rušenie ambulancií a predĺženie čakacích lehôt, nespokojní pacienti a následne frustrovaní zdravotníci,“ uviedol.

 
Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite