Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Akcia .týždňa: Presvedč jedného nevoliča

Premiér chce diskusiou presvedčiť koaličných partnerov o povinnom očkovaní

.tasr .slovensko

Premiér Eduard Heger (OĽANO) verí, že sa mu poctivou diskusiou podarí koaličných partnerov presvedčiť na povinné očkovanie na ochorenie COVID-19. Uviedol to v rozhovore pre TASR.

Premiér chce diskusiou presvedčiť koaličných partnerov o povinnom očkovaní SITA/Johanna Geron, Pool Photo via AP

„Trend Európskej únie sa uberá cestou povinného očkovania. Každému je jasné, že sa bez očkovania z pandémie von nedostaneme. Ak to neurobíme, sme odkázaní na lockdowny,“ poukázal predseda vlády s tým, že politici si cestu povinného očkovania uvedomujú.

Heger tvrdí, že keď prvýkrát spomenul tému povinného očkovania, bolo z toho "veľké haló". Diskusia sa podľa neho posunula, niektorí si nevedia predstaviť, že by povinné očkovanie podporili, ale chápu, že inak pandémiu nezastavia. "Vytrvalou politickou prácou budem dennodenne posúvať túto tému ďalej. Verím, že tam dosiahneme výsledky. Áno, je to prácne, je to náročné. Vedel by som si to predstaviť aj rýchlejšie," poznamenal premiér.

Na začiatok by chcel Heger zaviesť povinné očkovanie ľudí nad 60 rokov, keďže ide z hľadiska šírenia nového koronavírusu o najohrozenejšiu skupinu. Ďalej bude povinné očkovanie závisieť od toho, ako sa bude vyvíjať nový koronavírusový variant omikron, skonštatoval.

Pri povinnom očkovaní sa názory v koalícii rozchádzajú. OĽANO diskusiu o ňom pripúšťa, SaS má v strane viaceré názory, Sme rodina je proti.

 
Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite