Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Akcia .týždňa: Presvedč jedného nevoliča

Dáta bez pátosu: 3 dni do Vianoc - nie, DELTU u nás nič nevytláča

.dáta bez pátosu .slovensko

Zatiaľ sa u nás našlo 7 prípadov omicronu. Asi ich je rádovo viac. Ale pri priemere cez 4000 prípadov DELTY - pozitívnych PCR+AG testov za 7 dní je jasné, že platí, že DELTA odchádza.

Dáta bez pátosu: 3 dni do Vianoc - nie, DELTU u nás nič nevytláča

Odchod DELTY je prudký, rázny, (stále sme v TOP 3 najrýchlejšie klesajúcich krajín v Európe) a stabilný. Ide o pokles.

Odchádza sama (nemá co žrát) a v nesymetrickej krivke. Pomaly a dlho sme rástli (od 1.8. sú to 4 mesiace), a teraz prudko a rýchlo klesáme. Možno bude stačiť 40 dní od konca novembra a sme pod 1000 prípadov denne. S Deltou sa nestretli všetci a nie je pravda, že sa:

  • buď nakazili a imunizovali, alebo
  • imunizovali, lebo sa očkovali

Je aj tretia možnosť, nestretli sa s ňou. Napriek 5 mesiacom života sa s Deltou nestretli tak, aby sa nakazili. A aj celkové čísla DELTY budú nižšie ako boli predpovede. My sme predikovali menej infikovaných a máme výrazne viac: to je vlastne dobre (viac prekonaných). Napriek násobným skutočným počtom infikovaných (zatiaľ 10% obyvateľstva s PCR+AG pozitívnym testom) sú percentá hospitalizovaných a nakoniec aj úmrtí z počtov infikovaných výrazne nižšie ako v II. vlne.

Ale to len vďaka zaočkovaným. Nezaočkovaní si idú repete II. vlny - repete a s vysokými číslami. Zbytočne. Zvlášť u seniorov absolútne zbytočne. 

COVID Automat:

Dnes prinášame aj MAPU z PCR testov, kde v metrike COVID Automatu ukaujeme, že aj bez žolíkov by už "včera" malo VEĽMI VEĽA okresov nárok na bordovú farbu. COVID Automat má inú metriku pri klesaní ako pri náraste. Tak by sa nám teraz hodil. Tak by sa hodil: na každý okres rovnaký meter, na každý okres iná farba = podľa zaočkovanosti a hlavne podľa výskytu vírusu. Kde nie je vôľa, tam nie je cesta.

 
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite