Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Akcia .týždňa: Presvedč jedného nevoliča

Rok 2021 bol rokom bolesti, snáď prichádza lepšie obdobie, hodnotí prezidentka Zuzana Čaputová

.tasr .slovensko

Rok 2021 bol rokom bolesti, napätia, prehĺbenia vnútorných svetov a snáď rok, po ktorom bude nasledovať lepšia situácia. V nedeľnej diskusnej relácii V politike na TA3 to vyhlásila prezidentka Zuzana Čaputová s tým, že Slovensko potrebuje silnejšie líderstvo v boji s pandémiou ochorenia covid-19. Povinné očkovanie proti ochoreniu vníma ako krajné riešenie, ktorému sa však podľa nej zrejme nevyhneme.

Rok 2021 bol rokom bolesti, snáď prichádza lepšie obdobie, hodnotí prezidentka Zuzana Čaputová SITA/Branislav Bibel

„nechali sme rozbujnieť dezinformačnú scénu v súvislosti s očkovaním. Máme tu veľký problém s nenávisťou a lžami, ktoré sú tolerované. Máme problém so strachom z vakcinácie. To musíme zohľadniť na ceste k tomu, čo voláme povinné očkovanie, “uviedla hlava štátu.

Víta akékoľvek efektívne opatrenie v boji proti pandémii, ku ktorému sa však najprv vyjadria odborníci. „Som za opatrenia, ktoré rešpektujú názory odborníkov,“ uviedla Čaputová s tým, že je problém, ak sa z odborných názorov stanú politické témy. To, že politici spochybňujú odborníkov, niektorí členovia vlády kritizujú opatrenia prijaté vládnym kabinetom či niektorí ministri prídu s nápadom a iných tlačia k múru, je oslabením boja s pandémiou a do riadenia vnáša chaos. „Potrebujeme silnejšie líderstvo, sme v kríze,“ povedala Čaputová.

 
Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite