Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

V tomto roku udelila Zuzana Čaputová päť milostí

.sita .slovensko

Od nástupu do funkcie udelila prezidentka už 14 milostí.

V tomto roku udelila Zuzana Čaputová päť milostí SITA/Branislav Bibel

prezidentka Zuzana Čaputová udelila v tomto roku päť milostí, a to štyrom ženám a jednému mužovi. Od nástupu do funkcie udelila hlava štátu 14 milostí. V roku 2019 to boli tri a v roku 2020 šesť. Vyplýva to z informácií zverejnených na webovej stránke prezidentky.

V tomto roku prezidentka dala milosť 47-ročnej žene M. G., ktorá bola právoplatne odsúdená pre spáchanie trestného činu sprenevery. Bol jej uložený trest odňatia slobody na päť rokov a zároveň trest zákazu činnosti vykonávať funkciu člena štatutárneho alebo dozorného orgánu, respektíve vedúcej organizačnej zložky podniku na dobu päť rokov. M. G. je rozvedenou matkou 10-ročného ťažko zdravotne postihnutého syna a stará sa aj o ďalšieho 16-ročného syna. Trest prezidentka odsúdenej odpustila pod podmienkou, že dva roky nespácha úmyselný trestný čin. Trest zákazu činnosti žene odpustený nebol.

 
Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov SITA je bez predchádzajúceho písomného súhlasu SITA porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite