Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Opatrenia sa od dnes uvoľnili, zákaz vychádzania platí už len v noci

.tasr .slovensko

Na Slovensku sa od piatka uvoľnili protipandemické opatrenia. Zákaz vychádzania je už len v nočných hodinách od 20.00 do 5.00 h. Naďalej platí núdzový stav, ako aj zákaz pokojne sa zhromažďovať v počte nad šesť osôb, okrem tých žijúcich v jednej domácnosti.

Opatrenia sa od dnes uvoľnili, zákaz vychádzania platí už len v noci SITA/Martin Medňanský

hlavný hygienik SR Ján Mikas upozornil, že netreba prepadať ilúzii, že s uvoľnením opatrení prichádzajú lepšie časy a možno stratiť ostražitosť. Pripomína, že epidemiologická situácia je stále veľmi vážna a nie je jasné, ako sa bude v populácii správať variant nového koronavírusu omikron. Ľudí preto žiada, aby zvážili osobné návštevy obchodov a povolených podujatí. Zdôrazňuje aj nevyhnutnosť chrániť sa v interiéroch respirátormi. Prevádzkovateľov žiada, aby k dodržiavaniu nastavených podmienok pristupovali zodpovedne.

Výnimkami z nočného zákazu vychádzania je napríklad cesta do a zo zamestnania, zdravotná starostlivosť či cesta do niektorých obchodov.

 
Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite