Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Dáta bez pátosu: Prehľad 10 dní pred Vianocami – Rakúsko už otvorilo?

.dáta bez pátosu .slovensko

Dnes len veľmi krátka verzia denného prehľadu.

Dáta bez pátosu: Prehľad 10 dní pred Vianocami – Rakúsko už otvorilo?

pacienti

Máme dobrú správu k počtu pacientov. Včera publikované číslo stavu z pondelkového večera: 3343 opravili v stredu na 3235. To je o 108 menej. A zajtra asi bude hlásených 3125 „akože“ dnes v stredu večer. To je v podstate stav k utorku. Čísla za stredu sa dozvieme v piatok ráno.

v skratke

Tento týždeň klesá počet pacientov v nemocniciach z nedeľných 3356 denne asi o stovku. V piatok budeme určite pod 3000, ale dozvieme sa to až v nedeľu ráno.

Nám je to jedno, my si sadáme za počítač každý deň a hlásime stav z NCZI. Ale slovenská vláda zasadala v utorok a nemala správne číslo. 100 hore-dole je jedno, ale dôležitý je trend. Je dosť možné, že keď bude zasadať cez víkend alebo pred Vianocami, tak vďaka už pozorovanému trendu poklesu nebudeme na hodnote „zácharannej brzdy 3800“pána Lengvarského, ale o tisíc menej na 2800 alebo na 2500. Nebude to samozrejme „na pohodu“, ale rozdiel medzi 3800 a 2800 je zjavný. Odkladáme si to tu.

Pri 3200 Slovensko opustilo koncom novembra covid automat a vydalo sa na cestu „dohodneme sa na opatreniach a vyjde vyhláška“.

 
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite