Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Na úroveň dôvery k prezidentke vyplýva jej postoj k ochoreniu covid-19 a stranícky boj, hovorí politológ Lenč

.sita .slovensko

Podľa politológa Lenča lídra OĽaNO Matoviča viac baví byť kontroverzným politikom a vyvolávať emócie, než aby začal uvažovať ako zmeniť to, aby mu ľudia dôverovali.

Na úroveň dôvery k prezidentke vyplýva jej postoj k ochoreniu covid-19 a stranícky boj, hovorí politológ Lenč SITA/Branislav Bibel

z aktívnych politikov je prezidentka Zuzana Čaputová jediná, ktorá má v prieskumoch verejnej mienky vyššiu mieru dôvery ako nedôvery, avšak výška jej dôvery od zvolenia do funkcie klesá. Podľa politológa Jozefa Lenča to môže byť spôsobené polarizáciou spoločnosti pri témach spojených s ochorením covid-19, keď hlava štátu zastávala postoje, ktoré sú v rozpore s vnímaním časti verejnosti.

„Je možné, že niektorí ľudia, ktorí jej v minulosti napriek odlišnému názoru vyjadrovali podporu, teraz odskočili. Prezidentka sa tiež nechtiac stala súčasťou straníckeho politického boja. Opakovane na ňu útočia predstavitelia strán s relatívne vysokou mierou podpory vo verejnosti, či už ide o Smer-SD alebo Hlas-SD a rôzne extrémistické zoskupenia,“ povedal agentúre SITA Lenč. Zároveň poukázal na to, že prezidentka sa v poslednom čase dostávala do konfliktu s hnutím Obyčajní ľudia a nezávislé osobnosti (OĽaNO), teda súčasťou vládnej koalície.

 
Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov SITA je bez predchádzajúceho písomného súhlasu SITA porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite