Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Koalícia deklaruje, že pracuje na legislatíve súvisiacej s bojom proti korupcii

.tasr .slovensko

Má ísť o novelu zákona o preukazovaní pôvodu majetku, zákon o lobingu, sprísnenie majetkových priznaní verejných funkcionárov či hmotnú zodpovednosť politikov.

Koalícia deklaruje, že pracuje na legislatíve súvisiacej s bojom proti korupcii SITA/Kancelária Národnej rady SR

koalícia deklaruje, že postupne pracuje na legislatíve, ktorá má zefektívniť boj proti korupcii. Má ísť o novelu zákona o preukazovaní pôvodu majetku, zákon o lobingu, sprísnenie majetkových priznaní verejných funkcionárov či hmotnú zodpovednosť politikov. Zhodli sa na tom šéf parlamentného ústavnoprávneho výboru Milan Vetrák (OĽANO) a podpredseda Za ľudí Juraj Šeliga. Ten verí, že zmeny sa odklepnú už začiatkom nového roka. Šéfka Za ľudí a ministerka investícií Veronika Remišová vníma ako deficit tejto vlády neriešenie reformy prokuratúry.

„Vláda postupne pracuje na všetkých legislatívnych návrhoch vrátane hmotnej zodpovednosti politikov či lobingu, ako aj na koncepčných materiáloch typu Národný protikorupčný program. Pokiaľ ide o protikorupčné opatrenia, máme v pláne zaviesť minimálne tie, ktoré sú uvedené v programovom vyhlásení vlády, a budeme sa snažiť zaviesť aj tie, ktoré sú uvedené vo volebnom programe hnutia OĽANO,“ uviedol pre TASR šéf parlamentného ústavnoprávneho výboru Milan Vetrák (OĽANO).

 
Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite