Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Dáta bez pátosu: Správa číslo 11 z lockdownu – dátová tma

.dáta bez pátosu .slovensko

Včera a dnes rokovala koaličná rada. Veľmi by sa im určite hodili základné prehľady NIELEN o covidovom zdravotníctve, ale aj celkovo, ako na tom stojí tento sektor. ALE NEVIEME. To, že to nevieme my, je OK, ale že tie dáta asi nemá ani generalita, je problém

Dáta bez pátosu: Správa číslo 11 z lockdownu – dátová tma

nie je totiž dôvod, aby sme tie dáta nevedeli v rozumnej štruktúre aj my, ak ich vedia ONI. Napríklad v Českej republike majú (áno: aktualizovaný dnes ráno k 7.12.) PREHĽAD všetci. Aj po krajoch. Je to tretí obrázok dole:

https://onemocneni-aktualne.mzcr.cz/kapacity-luzkove-pece

Dočítali by ste sa tam, že majú spolu 2047 ventilátorov a z toho voľných 406. A že tých 406 majú rozdelených na 148 pre covidových a 258 pre NEkovidových pacientov. Lebo existujú aj iné choroby ako je covid.

Tiež by ste sa dočítali, že majú 500 prenosných ventilátorov, z čoho je 461 voľných. Rozmýšľame, že keď sú prenosné, či by z Prahy nebol ten ventilátor prenosný NIE LEN do Hodonína, ale prípadne aj do Myjavy, kde máme plnku. Ale to je len dumka.

Vláda dnes – zajtra zasadne a podobné informácie nebude mať. A také bude aj rozhodnutie. Neinformované, veľmi pravdepodobne nejasné a možno aj irelevantné. Škody budú obrovské. Nevieme, aké by malo byť, ale vieme, aké informácie by mali mať na stole a následne aj pre publikum.

Včera sme sa dozvedeli od ministra zdravotníctva (

 
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite