Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Akcia .týždňa: Presvedč jedného nevoliča

Prezidentka podpísala zvýšenie príspevkov na poskytovanie sociálnej služby

.tasr .slovensko

Finančné príspevky na poskytovanie sociálnej služby sa zvýšia. Vyplýva to z novely zákona o sociálnych službách, ktorú podpísala prezidentka Zuzana Čaputová.

Prezidentka podpísala zvýšenie príspevkov na poskytovanie sociálnej služby SITA/Branislav Bibel

novela má za cieľ vytvoriť právne podmienky na zvýšenie finančnej podpory zo štátneho rozpočtu na spolufinancovanie sociálnej služby a zaviesť valorizáciu tejto podpory.

Napríklad nocľahárne, útulky, domovy na polceste či zariadenia núdzového bývania po novom dostanú aj o 100 eur na miesto viac, než je to v súčasnosti. Týmto zariadeniam sa stanoví výška príspevku na miesto na mesiac na úrovni 250 eur.

Zvýši sa však aj maximálna výška pokuty za naplnenie skutkovej podstaty správneho deliktu spáchaného poskytovateľom sociálnej služby z doterajších 2000 eur na 5000 eur. "Znepokojujúci je nárast počtu prípadov zariadení sociálnych služieb, v ktorých sa poukazuje na nedostatky súvisiace s poskytovaním sociálnej služby, respektíve nedodržiavanie zákona o sociálnych službách a nízku maximálnu zákonom stanovenú výšku pokuty," argumentoval rezort.

 
Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite