Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Medzi COVID-19-PASS-om a Digitálnym COVID preukazom EÚ je rozdiel

.tasr .slovensko

Slováci si často mýlia pojmy COVID-19-PASS, GreenPass a Digitálny COVID preukaz EÚ. Národné centrum zdravotníckych informácií (NCZI) upozornilo na najčastejšie zámeny pojmov, s ktorými sa stretávajú operátori call centra.

Medzi COVID-19-PASS-om a Digitálnym COVID preukazom EÚ je rozdiel

COVID-19-PASS je deväťmiestny kód obsahujúci čísla, písmená apomlčky. Má ho každá osoba, ktorá sa vminulosti registrovala na testovanie na prítomnosť nového koronavírusu alebo očkovanie proti ochoreniu COVID-19 prostredníctvom stránky www.korona.gov.sk, prípadne súkromného laboratória. Slováci ho môžu nájsť v mobile medzi SMS, respektíve v emailoch z minulosti.

V prípade Digitálneho COVID preukazu EÚ (DCP) ide o doklad generovaný systémom zo záznamu oočkovaní alebo prekonaní ochorenia COVID-19. NCZI upozornilo, že sa ním preukazuje vykonané očkovanie, prekonanie či testovanie ochorenia COVID-19. Generuje sa na základe žiadosti cez stránku www.

 
Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite