Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Čína na Slovensku pokračovala v ovplyvňovaní verejnej mienky

.tasr .slovensko

Čína v slovenskom mediálnom priestore pokračovala v ovplyvňovaní verejnej mienky, šírenia propagandy a budovania jej pozitívneho obrazu. Vyplýva to zo správy SIS o jej činnosti za rok 2020 z kapitoly o hybridných hrozbách.

Čína na Slovensku pokračovala v ovplyvňovaní verejnej mienky AP Photo/Mark Schiefelbein

v minulom roku nezaznamenala Slovenská informačná služba výraznejšie šírenie propagandy z Ruska na Slovensko. Čína v slovenskom mediálnom priestore pokračovala v ovplyvňovaní verejnej mienky, šírenia propagandy a budovania jej pozitívneho obrazu. Vyplýva to zo správy SIS o jej činnosti za rok 2020 z kapitoly o hybridných hrozbách.

„Činnosť proruských aktivistov sa zameriavala na šírenie naratívov smerujúcich k polarizácii slovenskej spoločnosti na báze hodnotového a politického konfliktu,“ uvádza SIS. Na internete zaznamenala zintenzívnenie šírenia proruských tvrdení. Aktéri pôsobili autonómne, zároveň sa však inšpirovali námetmi a obsahmi rozpracovanými v štátnych ruských médiách, tvrdí. Posolstvá proruskej propagandy vrátane dezinformácií šírili podľa SIS najmä alternatívne médiá pôsobiace väčšinou na internete.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite