Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Prioritou SIS v boji proti organizovanému zločinu bola ekonomická kriminalita

.tasr .slovensko

Prioritami Slovenskej informačnej služby (SIS) v rámci boja proti organizovanému zločinu boli vlani zločinecké skupiny zaoberajúce sa závažnou ekonomickou trestnou činnosťou a pôsobenie balkánskych a ruskojazyčných skupín na Slovensku. Vyplýva to zo správy o jej činnosti za rok 2020.

Prioritou SIS v boji proti organizovanému zločinu bola ekonomická kriminalita SITA/Branislav Bibel

v rámci ekonomickej kriminality zamerala SIS pozornosť na podvody s nadmernými odpočtami DPH a s nelegálnym krátením daní z príjmu. „V prípade tabakových výrobkov SIS monitorovala pašovanie nezdaneného tovaru, ktorý bol do SR privážaný z Ukrajiny. Pašovanie tabakových výrobkov bolo riadené ukrajinskými organizovanými skupinami, ktoré spolupracujú s domácimi zločineckými skupinami pôsobiacimi na východnom Slovensku,“ spresnili.

V súvislosti s pôsobením medzinárodného organizovaného zločinu z Balkánu na území SR spomína najmä snahy získať povolenie na pobyt v SR a tým vytvorenie bezpečného zázemia a získanie možnosti pohybu v priestore EÚ. „Na našom území sa snažia legalizovať príjmy z trestnej činnosti legálnymi podnikateľskými aktivitami, ale zároveň tu páchajú závažnú trestnú činnosť,“ podotkli.

 
Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite