Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Dáta bez pátosu: Predikcie a realita - hospitalizovaní v nemocniciach

.dáta bez pátosu .slovensko

Už 3 týždne bolo vidno v robustných dátach príjmov a prepustení z nemocníc vývoj, ktorý bol nádejou na skoré zastavenie rastu počtu pacientov.

Dáta bez pátosu: Predikcie a realita - hospitalizovaní v nemocniciach

pripravili sme preto pred týždňom predikciu na dnes. Predpokladali sme: 3145 pacientov. Je ich 3168.

Predikcie v modeli, ktorý dáta spätne validuje nie sú založené len na počte pozitívnych, lebo tých je „ako dreva“, zvlášť ak dnes testujeme 2x viac ako pred mesiacom. Základom sú príjmy a prepustenia, vrátane úmrtí.

Mnohí ste nám písali, že ten prvý pokles na Katarínu bol „predsa preto, že zomreli, to nevidíte?“. Nie, tak to nie je a budeme to trpezlivo vysvetľovať. Denne dnes do nemocníc asi 400 pacientov prijmú a asi 400 prepustia, z toho viac ako 50 s úmrtným listom. Tak vysoké a veľké sú TOKY do / z nemocníc. Úmrtia robia len malú časť z prepustení, niečo medzi 15%-20%.

HOSPITALIZÁCIE - stabilne

Tento týždeň prišlo jednoznačne k stabilizácii, ktorá nenastáva vtedy, keď má krajina rekordné počty ZISTENÝCH pozitívnych. Stabilita v počte pacientov, ale hlavne v príjmoch nastáva určitý čas po stabilizácii počtu infikovaných (pobehujúcich po krajine) v spoločnosti. Či o tom vedia alebo o tom nevedia. A dokonca bez ohľadu na to, či o tom vie vedenie boja s pandémiou alebo nevie.

Takže: ak máme niečo ZLE, tak sú to počty infikovaných ľudí.

 
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite