Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Covid-19 report pre .týždeň: Slovensko je opäť lídrom v počte nakazených

.dávid Bořuta .slovensko

Zuzka nedávno prekonala COVID-19, vďaka dvom dávkam Vaxzevrie, len so stredne ťažkým, ale veľmi bolestivým priebehom. Po tomto „zážitku“ citlivo vníma situáciu v SR, najmä v realite každodenného života. A tak mi opäť napísala.

Covid-19 report pre .týždeň: Slovensko je opäť  lídrom v počte nakazených Zdroj: o.z. Kapa 12 Poradie najpostihnutejších krajín sveta, podľa počtu zomrelých v prepočte na 1 milión obyvateľov za týždeň od 9. do 15. novembra 2021 (vrátane).

rakúsko dnes zaviedlo prísny lockdown na 20 dní, povinne očkuje vybrané skupiny obyvateľov, pričom od februára 2022 zavedie povinné očkovanie plošne, pre všetkých obyvateľov. Orbán v Maďarsku tvrdo presadzuje očkovanie a brojí proti antiwaxerom. Jeden nemenovaný bývalý premiér SR označil povinné očkovanie za fašizmus, pričom ten terajší už konečne pripustil možnosť povinného očkovania- minimálne pri vybraných skupinách obyvateľstva- aj možné zavedenie lockdownu. 

Slovensko je opäť best-in COVID-19. Vírus SARS – COV-2 sa tu šíri najrýchlejšie na svete. V rebríčku úmrtí sme boli do 15. novembra, s 10 úmrtiami na milión obyvateľov denne, na 15. mieste zo 154 sledovaných krajín. V Bulharsku umieralo v tom istom čase až 26 ľudí na milión obyvateľov denne, v susednom Rakúsku „iba“ 4.

Vzhľadom na rekordné šírenie vírusu v SR, očakávame už budúci týždeň rekordy aj v úmrtiach. Nedostupnosť bielej medicíny spôsobuje aj rast nadmerných, odvrátiteľných úmrtí, nakoľko sa najmä onko-pacienti a kardiaci nedostávajú včas k nutným a plánovaným intervenciám. Utrpenie konkrétnych rodín narastá každým dňom.

Zuzana mi v sobotu 20. novembra 2021, napísala.

Slovensko už pár týždňov zápasí s extrémnym rastom nakazených a posledné dni, bohužiaľ opäť, dominuje na prvých priečkach, ako celosvetovo najhoršia krajina v šírení vírusu SARS-COV-2. Ráno v rádiu v spravodajstve opäť, viac ako 9 tisíc nových prípadov, hlásenie o posledných 20 pľúcnych ventiláciách a o tom, ako idú v Košiciach spustiť druhú kremačnú pec.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite