Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Od dnes platia nové opatrenia, pozrite si ich súhrn

.tasr .slovensko

Na Slovensku sa od pondelka sprísnili opatrenia v súvislosti s ochorením covid-19. Podľa premiéra Eduarda Hegera vláda zavádza tzv. lockdown pre nezaočkovaných. Opatrenia priniesli nový COVID automat a nadväzujúce vyhlášky Úradu verejného zdravotníctva SR.

Od dnes platia nové opatrenia, pozrite si ich súhrn

sprísnenie opatrení má pomôcť stabilizovať kritickú situáciu v nemocniciach. Ak sa nezlepší, premiér nevylúčil zavedenie tzv. lockdownu pre všetkých.

Prinášame prehľad platných opatrení v červených, bordových a čiernych okresoch, ktoré sú na Slovensku aktuálne podľa COVID automatu.

  • Režim kompletne zaočkovaných osôb sa mení na režim OP (očkovaný/prekonaný). Znamená to, že osoby, ktoré prekonali covid-19 v období pred nie viac ako 180 dňami, majú rovnaké možnosti ako kompletne zaočkované osoby.
  • Vstup do interiéru reštaurácií a iných stravovacích zariadení je v červených a bordových okresoch povolený iba zákazníkom v režime OP. Pre režimy OTP (očkovaný/testovaný/prekonanie ochorenia) a základ (všetky osoby) je v červených a bordových okresoch možný iba okienkový predaj a rozvoz jedál. V režime OP sú v týchto okresoch bez obmedzení exteriéry reštaurácií, v interiéri môžu sedieť maximálne štyri osoby pri jednom stole alebo osoby z jednej domácnosti. V čiernych okresoch je pre všetkých zákazníkov povolený iba predaj zabalených jedál so sebou alebo prostredníctvom donáškovej služby.
  • Svadby, oslavy, večierky či iné podujatia v prevádzkach verejného stravovania nie je možné uskutočniť ani v režime OTP. Týka sa to červených, bordových aj čiernych okresov.
  • Hotely a podobné ubytovacie služby môžu v červených a bordových okresoch hostí v režime OP ubytovávať aj naďalej bez obmedzenia. V čiernych okresoch je okrem ubytovaní v súvislosti s výkonom práce, dlhodobých a karanténnych ubytovaní pobyt hostí zakázaný.
  • Vleky, teda nie uzatvorené kabínky, sú otvorené pre osoby v režime OP a OTP vo všetkých farbách COVID semaforu. Kapacitné obmedzenia sa týkajú iba kabínkových lanoviek.
 
Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite