Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Akcia .týždňa: Presvedč jedného nevoliča

Protesty v hlavnom meste naďalej pokračujú, polícia situáciu monitoruje

.michaela Matušková .slovensko

Primátor hlavného mesta Matúš Vallo avizoval, že v Bratislave je v stredu, na výročie Nežnej revolúcie, ohlásených desať protestov a zhromaždení proti vláde a pandemickým opatreniam.

Protesty v hlavnom meste naďalej pokračujú, polícia situáciu monitoruje SITA/Jana Birošová

sledovanie situácie online v Bratislave sme ukončili.

 19:45 BRATISLAVA: Protestujúci počas stredajšieho zhromaždenia pred Úradom vlády (ÚV) SR použili pyrotechniku, pri explózii sa zranili aj dvaja policajti. TASR o tom informoval bratislavský krajský policajný hovorca Michal Szeiff.

„Krátko po 18.30 h došlo zo strany účastníkov verejného zhromaždenia na Námestí slobody, v blízkosti Úradu vlády SR k použitiu pyrotechnických predmetov. Pri následnej explózii utrpeli dve osoby – príslušník Policajného zboru a príslušník Mestskej polície Bratislava zranenia, vyžadujúce si ošetrenie,“ uviedol.

Facebook/Polícia SR

18:30 ĽSNS: Na proteste sa zúčastňuje aj poslanec Marian Kotleba. Na tvári mal masku a kričal, že maska je symbolom otroctva. Hovorí, že pandémia je vymyslená.

Kotlebovci sa spred parlamentu presúvali do centra Bratislavy pred Úrad vlády SR.

17:33 MHD: Protestujúci sa z bratislavského Šafárikovho námestia v stredu podvečer začali presúvať pred Úrad vlády (ÚV) SR. Dav tvorený viacerými stovkami občanov pritom zablokoval dopravu v okolí Kamenného námestia a priľahlých uliciach. Dopravný podnik Bratislava (DPB) musel odkloniť niektoré linky hromadnej dopravy.

„Hliadky bratislavských policajtov momentálne dohliadajú na bezpečnosť účastníkov verejného zhromaždenia, ktorí sa krátko po 16.30 h začali presúvať zo Šafárikovho námestia na Námestie slobody,“ ozrejmil bratislavský krajský policajný hovorca Michal Szeiff. Situáciu podľa jeho slov polícia naďalej monitoruje. Ak by došlo k narušeniu verejného poriadku, či páchaniu inej protiprávnej činnosti polícia je podľa jeho slov pripravená v zmysle zákona zakročiť.

 
Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite