Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Dáta bez pátosu: Modelárske okienko – Božechráň, nie náznak dobrých správ, len pár postrehov

.dáta bez pátosu .slovensko

Toto je pre modelárov, s niektorými sme si volali, s niektorými si píšeme. Niektorí vypisujú o nás kade-kde, nenapíšu. Sme radi za každú diskusiu a výmenu faktov, hypotéz.

Dáta bez pátosu: Modelárske okienko – Božechráň, nie náznak dobrých správ, len pár postrehov

ministerstvo Zdravotníctva sa samozrejme borí s problémami okolo reportingu – hlavne nemocníc. Ale veľmi veľa vecí sa zlepšilo. Dnes napríklad dali von príjmy do nemocníc podľa veku a stavu zaočkovania, a dokonca po okresoch/krajoch. Takto minulý rok sme mali dátové peklo a trvalo aj po Vianociach. Ďakujeme Ministerstvu zdravotníctva Slovenskej Republiky.

Teraz k veci a len fakty:

  • Za posledných 7 dní prepustili nemocnice (včítane úmrtí) 1666 covid pacientov. Asi to potrebujete v kontexte stavu v nemocniciach. Je to menej, ako sme „vraj“ mali ku koncu októbra, keď bolo vykázaných 1413.
  • Tých posledných 7 dní je skutošne veľa príjmov, lebo za 7 dní predtým to bolo: 1086 a ešte týždeň predtým: 814. Tie nárasty sú 53 % za posledný týždeň a predtým 33 %. Vzhľadom na to, že s odstupom 2 – 3 dní máme aj presné dáta príjmov, vieme modelovať, „koľko je v nemocnici“ pacientov spätne.
  • Vychádza, že ku koncu októbra bolo v nemocniciach nie vykázaných 1413 pacientov, ale až 1600. Je to zásadná informácia = predpoklad. Za tohto predpokladu je nárast počtu pacientov za 9 dní novembra menej ako 900 a nie takmer 1100. A zmení to dynamiku nárastu príjmov. Ale hlavne vieme modelovať, koľko pacientov bude asi prepustených za najbližších 7 dní. Vychádza to 2100. Treba pracovať s rozsahmi spoľahlivosti, +/- 2100.
  • Dlhodobo nám vychádza (viď predchádzajúci post), že počty hospitalizovaných sú 7,1 % z vykázaných PCR testov.
 
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite