Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Protest proti blokovaniu reformy národných parkov Borisom Kollárom

.redakcia .slovensko

Protest s názvom „NIE SME RODINA! S tými čo ničia národné parky – Protest proti sabotovaniu reformy národných parkov“ organizujú iniciatíva My sme les a umelkyňa Dorota Nvotová v rámci kampane Osloboďme národné parky v deň, kedy majú poslanci o novele o národných parkoch hlasovať v parlamente. Očakávajú niekoľko stoviek účastníkov.

Protest proti blokovaniu reformy národných parkov Borisom Kollárom

v utorok 9.11. sa medzi 8:30 a 9:30 pred Národnou radou SR uskutoční protest proti blokovaniu reformy národných parkov Borisom Kollárom a hnutím Sme rodina.

Do protestnej akcie sa podľa údajov na facebooku zapojilo už vyše 700 ľudí. Posielajú Kollárovcom emaily, v ktorých nesúhlasia s blokovaním reformy národných parkov hnutím Sme rodina:

Vážený pán Kollár a poslankyne a poslanci Sme rodina! Sú nás desaťtisíce a sme zabudnutí tak, ako obrovské územia plné stromov a života, ktoré ste sa rozhodli nechať zničiť. Okrem toho, že je to neetické, nehumánne a nerešpektujúce našu planétu, hrozia nám obrovské pokuty z Európskej únie až do výšky 100.000 EUR na deň. Čo je Vám asi jedno, no nám nie! Dodržte svoje pôvodné slovo a podporte reformu národných parkov! Nielen naše, ale aj Vaše deti sa Vám raz za to poďakujú.

Organizátori odmietajú Kollárove dôvody na blokovanie reformy a označujú ich z veľkej časti za mylné alebo vymyslené. Napriek ústupkom, ktoré Kollár požadoval a boli mu zo strany predkladateľa umožnené - napríklad uskutočnenie zonácií pred prevodom správy pozemkov - Kollár nakoniec s reformou nesúhlasí.

 
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite