Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Akcia .týždňa: Presvedč jedného nevoliča

Dáta bez pátosu: Celé zle. Nedochádza, nedošlo a ani im to nedôjde

.dáta bez pátosu .slovensko

Už to nie je „nedochádza NÁM to“. Je to „nedochádza IM TO“. Potrebujeme len: +3,5% zaočkovaných seniorov. Len a bolo by to. Ale nie je, my zavrieme Tatry, kedysi sme sa tam chodili liečiť.

Dáta bez pátosu: Celé zle. Nedochádza, nedošlo a ani im to nedôjde

najprv dobré správy

Dnes už je Delta vo všetkých krajoch. Dokonca je podiel a pomer pozitívnych seniorov (nad 80 rokov) a detí/mladých (do 20 rokov) vo všetkých krajoch veľmi podobný.

Bratislavský kraj má "veľa" pozitívnych, ale má "málo" príjmov do nemocníc. A z málo príjmov má len 98 pacientov v nemocniciach dnes k 2. novembru.

Trnava a Nitra má tiež "veľa" pozitívnych a rovnako majú "málo" príjmov a málo pacientov. 

Tieto 3 kraje majú spolu takmer 2 milióny obyvateľov (35% z krajiny) a sú nádejou, že Deltu zvládnu.

V týchto 3 krajoch je počet hospitalizovaných len 6% (5,8 presne) z pozitívnych prípadov. Ale hlavne ich je málo. Málo je 992 za 3 mesiace od 1. augusta. A 634 v októbri.

CELÉ ZLE

V Košickom a v Prešovskom kraji je veľmi veľa pozitívnych. Rovnaká štruktúra mladých a seniorov.

V týchto krajoch žije 1,6 milióna obyvateľov (30%) z krajiny a sú dnes peklom.

V týchto krajoch je počet hospitalizovaných 9% v Košickom a cez 7% v Prešovskom kraji. Teoreticky, ale čisto teoreticky, ak by mali % ako juhozápad Slovenska, tak by mali o 700 hospitalizovaných v Delte menej. Namiesto 2450 by to bolo 1750. 

Ak by bol na tom rovnako ako Juhozápad Slovenska aj Trenčín a Žilina a Banská Bystrica, tak by sme mali hospitalizácií o vyše 1000 menej.

Pozrite si poradie krajov od zelenej po červenú. Ak by ste hľadali, či je rozdielom priemernej teploty, či je to počtom kilometrov diaľnic alebo počtom drevených kostolíkov v kraji. Tak: nie, nie, nie.

To poradie je opačné k poradiu zaočkovanosti. Na prvých troch miestach v zaočkovanosti je Bratislava, potom Trnava a potom Nitra. A posledný je košický kraj. Dokonca  Košice nemajú a ani tak skoro nebudú mať ani žolíka - ako jediné krajské mesto.

 
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite