Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Akcia .týždňa: Presvedč jedného nevoliča

Kilečko 2 putuje do pripomienkového konania s 207 návrhmi na zlepšenie podnikateľského prostredia

.sita .slovensko

Vláda by o materiáli mohla rokovať koncom novembra.

Kilečko 2 putuje do pripomienkového konania s 207 návrhmi na zlepšenie podnikateľského prostredia SITA/Ľudovít Vaniher

podnikatelia na Slovensku sa môžu tešiť na ďalšie zmeny. Ministerstvo hospodárstva SR totiž vo štvrtok predkladá už avizovaný balík opatrení na zlepšenie podnikateľského prostredia pod názvom Kilečko 2 do medzirezortného pripomienkového konania. Vláda by o ňom mohla rokovať koncom novembra, účinnosť sa navrhuje od mája 2022. Ako ďalej na tlačovej besede informoval minister hospodárstva Richard Sulík, z takmer 2 500 podnetov, ktoré dostali od podnikateľov, zaradili pôvodne do balíčka 469. Po sérii rokovaní však do ďalšieho legislatívneho procesu pokračuje materiál obsahujúci konečných 207 opatrení.

„Ide o 207 konkrétnych návrhov, ktoré su schválené, odkonzultované, niektoré su dokonca zrealizované. V Kilečku 1 bolo 114 návrhov, teraz ich je takmer dvojnásobok," skonštatoval Sulík s tým, že práve takéto zmeny pomôžu podnikateľskému prostrediu. Celkové úspory aktuálne vyčísliť nevedel, v prípade Kilečka 1 sa pohybujú na úrovni 176 mil.

 
Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov SITA je bez predchádzajúceho písomného súhlasu SITA porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite