Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Akcia .týždňa: Presvedč jedného nevoliča

Bittó Cigániková chce do Záborskej zákona doplniť interrupčnú tabletku

.tasr .slovensko

„Je tam množstvo vecí, ktoré budeme opravovať, a verím, že buď sa nám podarí tieto veci v rámci rozumnej rozpravy obhájiť, poslanci za ne zahlasujú a zákon sa zmení tak, že bude lepší, alebo sa neschváli ako celok,“​ skonštatovala Bittó Cigániková na tlačovej konferencii.

Bittó Cigániková chce do Záborskej zákona doplniť interrupčnú tabletku SITA/Branislav Bibel

predsedníčka Výboru Národnej rady (NR) SR pre zdravotníctvo Jana Bittó Cigániková (SaS) chce k návrhu zákona o pomoci tehotným ženám pridať pozmeňujúci návrh, ktorým by sa doplnila možnosť interrupčnej tabletky. Takisto chce, aby zákon umožňoval vyplácať príspevok pri narodení ťažko zdravotne postihnutého dieťaťa mesačne počas jedného roka. Poslankyňa to avizovala po pondelkovom stretnutí odborníkov a aktivistov v rámci zdravotníckeho výboru. Odborníci sa podľa nej zhodujú, že legislatíva spôsobí problémy v praxi a obmedzí prístup žien k interrupciám.

„Je tam množstvo vecí, ktoré budeme opravovať, a verím, že buď sa nám podarí tieto veci v rámci rozumnej rozpravy obhájiť, poslanci za ne zahlasujú a zákon sa zmení tak, že bude lepší, alebo sa neschváli ako celok,“ skonštatovala Bittó Cigániková na tlačovej konferencii. Chce tiež navrhnúť, aby sa z návrhu vypustili ustanovenia, ktoré sú právne riskantné.

 
Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite