Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Odborná verejnosť vyzýva poslancov, aby odmietli Záborskej potratový zákon

.tasr .slovensko

Lekárky, lekári, sestry, pôrodné asistentky a iný odborný a zdravotnícky personál vyjadril znepokojenie s návrhom a poslancom adresovali otvorený list.

Odborná verejnosť vyzýva poslancov, aby odmietli Záborskej potratový zákon SITA/Branislav Bibel

odborná verejnosť vyzýva poslancov Národnej rady (NR) SR, aby odmietli návrh zákona o pomoci tehotným ženám z dielne koaličných poslancov, ktorý upravuje aj oblasť potratov. Lekárky, lekári, sestry, pôrodné asistentky a iný odborný a zdravotnícky personál vyjadril znepokojenie s návrhom a poslancom adresovali otvorený list. Tvrdia, že návrh priamo zasahuje do odborných kompetencií zdravotníckych pracovníkov a negatívnym spôsobom ovplyvňuje poskytovanie zdravotnej starostlivosti ženám v oblasti reprodukčného zdravia. Doteraz sa malo k listu pripojiť 174 odborných pracovníkov.

„Zakazovať nám konať včas a čakať na 'bezprostredné ohrozenie zdravia alebo života ženy' je v absolútnom rozpore s naším poslaním, ktorého súčasťou je ochrana zdravia a maximálna snaha predchádzať zhoršeniu zdravotného stavu,“ píšu odborníci v liste.

 
Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite