Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Akcia .týždňa: Presvedč jedného nevoliča

Odborná verejnosť vyzýva poslancov, aby odmietli Záborskej potratový zákon

.tasr .slovensko

Lekárky, lekári, sestry, pôrodné asistentky a iný odborný a zdravotnícky personál vyjadril znepokojenie s návrhom a poslancom adresovali otvorený list.

Odborná verejnosť vyzýva poslancov, aby odmietli Záborskej potratový zákon SITA/Branislav Bibel

odborná verejnosť vyzýva poslancov Národnej rady (NR) SR, aby odmietli návrh zákona o pomoci tehotným ženám z dielne koaličných poslancov, ktorý upravuje aj oblasť potratov. Lekárky, lekári, sestry, pôrodné asistentky a iný odborný a zdravotnícky personál vyjadril znepokojenie s návrhom a poslancom adresovali otvorený list. Tvrdia, že návrh priamo zasahuje do odborných kompetencií zdravotníckych pracovníkov a negatívnym spôsobom ovplyvňuje poskytovanie zdravotnej starostlivosti ženám v oblasti reprodukčného zdravia. Doteraz sa malo k listu pripojiť 174 odborných pracovníkov.

„Zakazovať nám konať včas a čakať na 'bezprostredné ohrozenie zdravia alebo života ženy' je v absolútnom rozpore s naším poslaním, ktorého súčasťou je ochrana zdravia a maximálna snaha predchádzať zhoršeniu zdravotného stavu,“ píšu odborníci v liste.

 
Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite