Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

V kauze falšovania zmeniek je Štefan Ágh vinný

.sita .slovensko

Špecializovaný trestný súd V Pezinku mu uložil trest 13 rokov väzenia.

V kauze falšovania zmeniek je Štefan Ágh vinný TASR/MICHAL SVÍTOK

v kauze falšovania miliónových televíznych zmeniek je Štefan Ágh vinný. Rozhodol o tom dnes senát Špecializovaného trestného súdu v Pezinku. Zároveň mu uložil trest 13 rokov väzenia. Odpykať si ho má v ústave s minimálnym stupňom stráženia. Súd tiež obžalovanému uložil peňažný trest 5000 eur. Pokiaľ by ho nezaplatil, súd určil náhradný trest v rozmedzí päť mesiacov väzenia. Rozhodnutie nie je právoplatné, obžalovaný má zákonnú lehotu na podanie odvolania. Štefan Ágh ako ani jeho obhajca sa na dnešnom vyhlásení rozsudku nezúčastnili.

„Tento senát verí záverom slovenských znalcov," uviedol v odôvodnení rozsudku predseda senátu Emil Klemanič. Viacerí znalci Kriminalistického a expertízneho ústavu Policajného zboru sa v priebehu pojednávaní totiž vyjadrili, že zmenky nevznikli v roku 2000, ako tvrdil obžalovaný, ale až v období rokov 2013 až 2016.

 
Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov SITA je bez predchádzajúceho písomného súhlasu SITA porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite