Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Akcia .týždňa: Presvedč jedného nevoliča

Martin Mojžiš: Komu pomáhať, koho chrániť?

.martin Mojžiš .slovensko

Chrániť a slúžiť – To protect and to serve – takéto motto prijala polícia v Los Angeles v roku 1963 a odvtedy ho od nej prebrali polície v mnohých iných mestách. Slovenská polícia má podobné motto – pomáhať a chrániť – od roku 2011. Ficova a Kaliňákova polícia ho napĺňala originálnym spôsobom.

Martin Mojžiš: Komu pomáhať, koho chrániť? JAROSLAV NOVÁK/TASR 25. január 2021 Bratislava: Výbor NR SR pre obranu a bezpečnosť v zložení Roman Mikulec, Juraj Krúpa, Peter Pčolinský a Denisa Saková počas vypočúvania Štefana Hamrana, kandidáta na funkciu prezidenta Policajného zboru.

krátko po začiatku prvej Ficovej vlády v roku 2006 sa na škandalóznej tlačovke Fica, Kaliňáka a vtedajšieho policajného prezidenta Packu k prípadu Hedvigy Malinovej ukázalo úplne jasne, akým smerom bude Smer ťahať políciu. Normálni ľudia boli z tej tlačovky zhrození, ale asi ani najväčší pesimisti vtedy ešte nedokázali odhadnúť, kam až Smer políciu dotiahne.

Keď Fico s Kaliňákom po vraždách Jána a Martiny vo svojich funkciách končili, Policajný zbor, Národnú kriminálnu agentúru aj špeciálnu prokuratúru riadili bödörovci. Štátna polícia bola podriadená Bonulu a tejto nebezpečnej súkromnej bezpečnostnej službe všemožne pomáhala a chránila ju.

do polovice septembra

Po minuloročných voľbách obvinili vyšetrovatelia NAKA desiatky „našich ľudí” vrátane bývalého špeciálneho prokurátora, bývalého policajného prezidenta a bývalého riaditeľa NAKA. Tým bola definitívne vykopaná vojnová sekera. Vojna potom prebiehala tak, že vyšetrovatelia NAKA sa snažili usvedčiť z trestných činov čoraz širší okruh „našich ľudí” a „naši ľudia” sa snažili spochybniť vyšetrovateľov NAKA a ich metódy.

Najprv to „naši ľudia” skúšali cez SIS, neskôr cez policajnú inšpekciu. (Poznámka pre nedostatočne informovaných: SIS je skratka pre Slovenskú informačnú službu, čo je tajná služba s takou zlou povesťou, že ju za nepoužiteľnú považuje hádam aj KGB. Nerozpustenie takejto tajnej služby je jednou z najväčších záhad mladučkej slovenskej demokracie.) 

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite