Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Rast cien energií by nemal byť dramatický, tvrdí Sulík

.sita .slovensko

Minister hospodárstva Richard Sulík vylučuje, že by pre nedostatok plynu boli problémy. V zásobníkoch je množstvo plynu, ktoré by stačilo na sto dní priemernej zimy.

Rast cien energií by nemal byť dramatický, tvrdí Sulík TASR/Pavel Neubauer

rast cien energií na Slovensku by nemal byť dramatický. Ubezpečili o tom v piatok po rokovaní o tejto problematike minister hospodárstva Richard Sulík a rezortný štátny tajomník Karol Galek. Sulík vylučuje, že by pre nedostatok plynu boli problémy, keďže v zásobníkoch je množstvo plynu, ktoré by stačilo na sto dní priemernej zimy. „Z Ruska plyn tečie vo veľkých množstvách, v takých, ako bolo dohodnuté. Ruská strana plní svoje záväzky,” povedal minister hospodárstva s tým, že za posledných desať rokov citeľne vzrástla kapacita zásobníkov.

„Na Slovensku je plynu dosť a vylučujem, že z dôvodu nedostatku plynu by boli nejaké problémy. Druhá vec je cena, je veľmi dôležitá,” uviedol Sulík. Pripomenul, že vlani pre pandémiu koronavírusu a oveľa nižší dopyt cena plynu výnimočne výrazne klesla. „Teraz sa vraciame tam, kde sme boli pred rokom. Cena plynu bude približne taká, aká bola minulý rok.

 
Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov SITA je bez predchádzajúceho písomného súhlasu SITA porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite