Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Najlepšiu imunitu majú ľudia po prekonaní ochorenia COVID-19 a zároveň po absolvovaní očkovania, vysvetľuje Jarčuška

.sita .slovensko

Podľa jeho názoru sa tiež nedá povedať, že samotná imunita po prekonaní ochorenia je lepšia ako vakcína. Nemusí totiž stačiť na nové varianty koronavírusu.

Najlepšiu imunitu majú ľudia po prekonaní ochorenia COVID-19 a zároveň po absolvovaní očkovania, vysvetľuje Jarčuška SITA/Ministerstvo školstva, vedy, výskumu a športu SR

najlepšiu imunitu majú tí, čo ochorenie COVID-19 prekonali a zároveň sa zaočkovali. V rozhovore pre internetový Denník Štandard to povedal infektológ Pavol Jarčuška. Podľa jeho názoru sa tiež nedá povedať, že samotná imunita po prekonaní ochorenia je lepšia ako vakcína. Nemusí totiž stačiť na nové varianty koronavírusu.

Imunitu získanú z vakcín však netvoria len protilátky, dôležité sú aj pamäťové bunky schopné tvoriť nové biele krvinky a potlačiť infekciu. Takáto pamäťová imunita však klesá, ak nie je podporená kontaktom s vírusom.

 
Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov SITA je bez predchádzajúceho písomného súhlasu SITA porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite