Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Dáta bez pátosu: Očkovanie - prečo tie vakcíny vyvinuli?

.dáta bez pátosu .slovensko

Vedci nevyvíjali vakcíny s cieľom zamedziť šíreniu vírusu medzi ľuďmi. Obmedzenie šírenia môže byť dôsledok dostatočnej obranyschopnosti jednotlivých ľudí, či už z titulu získania protilátok prekonaním kovidu alebo zaočkovaním sa proti kovidu pri strete s vírusom.

Dáta bez pátosu: Očkovanie - prečo tie vakcíny vyvinuli?

najprv kľúčová vec: Vakcíny NEBOLI vyvinuté s cieľom, aby sa v čase rozšírenia vírusu v populácii (epidémia, pandémia) očkovaní neinfikovali. Tomu sa nedá zabrániť.

Mnohí sa nás pýtate, prečo sa očkovaní infikujú a nech len vysvetlíme, prečo sa vôbec infikujú, prečo takí sú. Nie sme virológovia. Ale radi by sme vniesli svetlo do tejto problematiky.

  1. Očkovaní sa môžu infikovať, zvlášť, ak sú v spoločnosti iných infikovaných (očkovaných alebo neočkovaných). Ak sú v ich spoločnosti dlho (2 dni), v interiéri (na svadbe), kontaktne (tanec, spev, objímačky a bozkávačky), tak je infikovanie možné, pravdepodobné a veľmi časté.
  2. V krajine Channel Islands (Ostrov Jersey) sú od mája na 100% zaočkovaní seniori nad 60 rokov. Odvtedy sa z tejto populácii seniorov (plne očkovaných) nakazilo vyše 5% z nich. To je ako keby sa u nás infikovalo 5 tisíc očkovaných seniorov nad 80 rokov. Presne 100 tisíc ich máme očkovaných vo veku nad 80r.https://bit.ly/3hSk5aq
  3. Vo Veľkej Británii bola v auguste dokonca miera infikovanosti očkovaných v niektorých vekových kategóriách VYŠŠIA ako u neočkovaných.
 
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite