Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Akcia .týždňa: Presvedč jedného nevoliča

Vznik komisie na kontrolu odpočúvania sa odkladá

.sita .slovensko

V koalícii sa podľa poslankyne SaS Anny Zemanovej rokuje o tom, aby sa komisia na kontrolu odposluchov inak vytvárala.

Vznik komisie na kontrolu odpočúvania sa odkladá SITA/Branislav Bibel

vznik parlamentnej komisie na kontrolu pred odpočúvaním sa odkladá. Koalícia plánuje zmeniť zákon o ochrane súkromia pred neoprávneným použitím informačno-technických prostriedkov (ITP), ktorý zastrešuje aj vznik tejto komisie. Pre agentúru SITA to povedal predseda parlamentného výboru pre obranu a bezpečnosť Juraj Krúpa (OĽaNO).

„Akonáhle sa so SaS dohodneme, pôjde zákon do parlamentu a komisia by sa mala zriadiť,“ uviedol Krúpa. Predloženie novely do parlamentu sa presunulo na októbrovú schôdzu. O zriadení komisie sa malo hlasovať už na septembrovej schôdzi. Krúpa v júni hovoril, že má k dispozícii zoznam členov komisie, ale ich mená odmietol vopred povedať.

Predsedníčka poslaneckého klubu strany Sloboda a Solidarita (SaS) Anna Zemanová (SaS) agentúre SITA povedala, že zatiaľ nie je dohoda na formulácii pozmeňovacieho návrhu k zákonu a debatuje sa o tom na úrovni koaličných partnerov.

 
Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov SITA je bez predchádzajúceho písomného súhlasu SITA porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite