Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Akcia .týždňa: Presvedč jedného nevoliča

Generálny prokurátor Žilinka na mediálny výbor neprišiel, dostal nové pozvanie na piatok 10. septembra

.sita .slovensko

Generálna prokuratúra je podľa námestníka Kanderu toho názoru, že tlačový zákon neporušila.

Generálny prokurátor Žilinka na mediálny výbor neprišiel, dostal nové pozvanie na piatok 10. septembra TASR/MARTIN BAUMANN

generálny prokurátor Maroš Žilinka neprišiel pre pracovnú zaneprázdnenosť na rokovanie parlamentného výboru pre kultúru a médiá, na ktorom sa malo hovoriť o obmedzovaní práce novinárov na pôde generálnej prokuratúry. Výbor ho opätovne pozval na rokovanie v piatok 10. septembra. Namiesto Žilinku prišiel jeho námestník Jozef Kandera. Poslanci koalície neodhlasovali jeho vystúpenie na pôde výboru.

Generálna prokuratúra SR minulý týždeň pozvala na tlačovú besedu len vybrané médiá. Denník N, Denník Sme a portál Aktuality.sk na tlačovku nepustili. Žilinka na tlačovke vysvetľoval zrušenie obvinenia voči bývalému riaditeľovi SIS Vladimírovi Pčolinskému, podnikateľovi Jaroslavovi Haščákovi, Ľubomírovi Arpášovi, Dane Arpášovej a tiež právnikovi Zoroslavovi Kollárovi. Ten však zostáva vo väzbe pre inú kauzu.

Námestník Kandera po rokovaní mediálneho výboru parlamentu uviedol, že generálna prokuratúra minulý týždeň neorganizovala tlačovú besedu a ani tlačovú konferenciu.

 
Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov SITA je bez predchádzajúceho písomného súhlasu SITA porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite