Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Dobroslav Trnka sa v kauze zatajovania nahrávky Gorily cíti nevinný

.sita .slovensko

Bývalý generálny prokurátor Dobroslav T. je obžalovaný pre zločin zneužívania právomoci verejného činiteľa v súvislosti s utajovaním nahrávky Gorila, ku ktorej mal mať prístup v rokoch 2007 až 2014.

Dobroslav Trnka sa v kauze zatajovania nahrávky Gorily cíti nevinný Daniel Antoni

bývalý generálny prokurátor Dobroslav T. sa v kauze zatajovania nahrávky známej ako Gorila cíti nevinný. Vyhlásil to dnes pred samosudcom Okresného súdu Bratislava I. Zároveň odmietol možnosť uzatvoriť dohodu o vine a treste.

Dobroslav T. je obžalovaný pre zločin zneužívania právomoci verejného činiteľa v súvislosti s utajovaním nahrávky Gorila, ku ktorej mal mať prístup v rokoch 2007 až 2014. Nahrávku mu podľa obžaloby poskytol do úschovy v súčasnosti odsúdený podnikateľ Marian Kočner. Neskôr bola použitá pri vydieraní finančníka Jaroslava Haščáka.

Ako obžalovaný uviedol pred súdom, svedecké výpovede, ako aj ďalšie dôkazy naznačujú, že ku skutku tak, ako je uvedený v obžalobe, nedošlo. „Skutok, tak ako je postavený, nekorešponduje s časovými údajmi, keď som mal ja disponovať nejakou nahrávkou v kauze Gorila," uviedol. Zároveň odmietol odpovedať na otázky prokurátora.

 
Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov SITA je bez predchádzajúceho písomného súhlasu SITA porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite