Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Podporte noviny Zdravé Kysuce

.peter Bálik .slovensko

Skupina aktivistov spolu s lekármi pripravili noviny Zdravé Kysuce na zvýšenie slabej zaočkovanosti v tomto regióne, ktoré môžete podporiť finančným príspevkom.

Podporte noviny Zdravé Kysuce

situácia v zaočkovanosti má veľmi ďaleko od ideálu, a tak sa skupina aktivistov spolu s lekármi Kysúc rozhodli podporiť očkovanosť v tomto regióne. Kysuce patria medzi najhoršie zaočkované miesta na celom Slovensku. V okresoch Čadca a Kysucké Nové Mesto je druhou dávkou vakcinovaných len 31 až 32 percent obyvateľov. V kategórii nad 50 rokov je pokrytá len necelá polovica populácie (46 percent).

„Prečítal som si status kysuckých lekárov, ktorý v Denníku N zúfalo vyzývali ľudí, aby sa zaočkovali. Je najvyšší čas to zvážiť. Prišiel som za nimi na Kysuce s tým, že mám skúsenosti s občianskou kampaňou, či by nechceli pomôcť. Súhlasili,“ hovorí filmár a aktivista Jakub Kratochvíl, ktorý so svojimi kolegami a vybranými lekármi pripravil noviny, ktoré sa teraz snažia rozdistribuovať do všetkých kysuckých domácností v náklade 30-tisíc kusov.

 
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite