Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Akcia .týždňa: Presvedč jedného nevoliča

Návrh optimálneho zisku je skrytým návrhom na postupné zavedenie unitárneho systému, tvrdí INESS

.sita .slovensko

Inštitút ekonomických a spoločenských analýz so zavedením optimálneho zisku nesúhlasí a navrhuje celú túto časť z návrhu reformnej zdravotníckej novely vypustiť.

Návrh optimálneho zisku je skrytým návrhom na postupné zavedenie unitárneho systému, tvrdí INESS BORIS NÉMETH Analytik Inštitútu ekonomických a spoločenských analýz Martin Vlachynský

návrh tzv. optimálneho zisku pre zdravotné poisťovne je de facto skrytým návrhom na postupné zavedenie unitárneho systému. Dlhodobé fungovanie súkromných investorov v takto obmedzenom prostredí je totiž nepravdepodobné. Analytik Inštitútu ekonomických a spoločenských analýz (INESS) Martin Vlachynský tým reagoval na návrh novely zákona o kategorizácii ústavnej zdravotnej starostlivosti. Ten obsahuje aj časť, ktorá pre zdravotné poisťovne zavádza pojem „optimálny zisk“. Jeho logike budú musieť poisťovne prispôsobiť svoje hospodárenie. Inštitút s týmto nesúhlasí z viacerých dôvodov a navrhuje celú túto časť z návrhu novely vypustiť.

Časť návrhu reformnej zdravotníckej novely, ktorá sa zaoberá optimálnym ziskom, nemá podľa INESS žiaden vnútorný logický súvis so zvyšnými časťami novely, je len politickým „prílepkom“.

 
Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov SITA je bez predchádzajúceho písomného súhlasu SITA porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite