Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Akcia .týždňa: Presvedč jedného nevoliča

Premiér by mal zvážiť odvolanie štátnej tajomníčky Zuzany Kumanovej, tvrdia zástupcovia rómskej občianskej spoločnosti

.redakcia .tasr .slovensko

Návrh na odvolanie by sa mal objaviť v programe stredajšieho rokovania vlády. Samotná Kumanová sa chce k celej záležitosti vyjadriť až potom, na vláde by sa mala vyjadriť aj ministerka.

Premiér by mal zvážiť odvolanie štátnej tajomníčky Zuzany Kumanovej, tvrdia zástupcovia rómskej občianskej spoločnosti VLADIMÍRA HRADECKÁ

zástupcovia rómskej občianskej spoločnosti vyzvali premiéra Eduarda Hegera (OĽANO), aby spolu s ministrami zvážili na stredajšom rokovaní vlády SR odvolanie štátnej tajomníčky Ministerstva kultúry (MK) SR Zuzany Kumanovej. Žiadajú ho o to v otvorenom liste, pod ktorý sa podpísalo viac ako 40 rómskych osobností.

Rozhodnutie o výmene na pozícii štátnej tajomníčky MK SR patrí v zmysle koaličnej dohody do kompetencie strany Za ľudí. Vyhlásila to predsedníčka strany a ministerka investícií Veronika Remišová. Odmietla, že by doterajšiu štátnu tajomníčku Zuzanu Kumanovú odvolali za odlišný názor. Zmenou na poste sa má podľa Remišovej podporiť vzdelávací rozmer kultúry. Potvrdila, že funkcie sa má ujať podpredsedníčka Za ľudí Viera Leščáková.

Otvorený list pre premiéra Eduarda Hegera si môžete prečítať tu: 

Vážený pán predseda vlády SR,

z médií sme sa v pondelok dozvedeli, že predsedníčka strany Za ľudí a ministerka investícií, regionálneho rozvoja a informatizácie SR Veronika Remišová sa rozhodla požiadať ministerku kultúry SR Natáliu Milanovú, aby odvolala štátnu tajomníčku MK SR Zuzanu Kumanovú.

 
Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite