Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Za protestmi proti očkovaniu stoja anonymné stránky na Facebooku

.sita .slovensko

Podľa analýzy projektu Infosecurity.sk a Investigatívneho centra Jána Kuciaka by nebol úspech letných protestov proti očkovaniu možný bez politickej podpory.

Za protestmi proti očkovaniu stoja anonymné stránky na Facebooku SITA/JANA BIROŠOVÁ

za veľkou časťou protestov proti očkovaniu z júla tohto roka stojí aktivizácia malou „armádou“ anonymných stránok na Facebooku, no ich úspech by nebol možný bez politickej podpory. Skonštatoval to projekt Infosecurity.sk, ktorý spolu s Investigatívnym centrom Jána Kuciaka (ICJK) analyzoval, kto tieto protesty inicioval, aké informácie a dezinformácie pri tom využil a aké ciele jednotliví aktéri sledovali.

„Malé protesty na hraničných priechodoch prerástli do väčších s niekoľkými stovkami až tisíckami účastníkov, ktorí zaútočili na parlament a zablokovali dopravu v hlavnom meste,“ uviedol Infosecurity. Pripomenuli, že na prvých protestoch na hraničných priechodoch Vrbovce a Horné Tŕnie sa zúčastnil aj poslanec za stranu Kotlebovci – Ľudová strana Naše Slovensko (ĽSNS) Peter Krupa a člen strany Marcel Urban. Nasledoval protest pred Úradom vlády SR z 10. júla. Na protest 23. júla pred Národnou radou SR pozýval predseda ĽSNS Marian Kotleba, „ku ktorému sa už počas protestu pridal aj Ľuboš Blaha (Smer-SD)“.

 
Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov SITA je bez predchádzajúceho písomného súhlasu SITA porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite