Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Zaočkovanosť detí nad 12 rokov dosiahla 20 %, v Košiciach 24 %, informoval Gröhling

.tasr .slovensko

Zaočkovanosť učiteľov a zamestnancov škôl predstavuje celkovo na Slovensku 66 %. Stále pritom nejde podľa ministra o dostatočnú mieru na vytvorenie bezpečného prostredia v školách.

Zaočkovanosť detí nad 12 rokov dosiahla 20 %, v Košiciach 24 %, informoval Gröhling SITA/Marek Lukáč

Zaočkovanosť detí vo veku nad 12 rokov do 17 rokov proti ochoreniu covid-19 je v rámci Slovenska aktuálne na úrovni 20 percent. V meste Košice predstavuje v tejto vekovej kategórii 24 percent. Informoval o tom vo štvrtok na návšteve Košíc minister školstva Branislav Gröhling (SaS).      

„Ale, bohužiaľ, napríklad Gelnica sa hýbe stále na tých nižších číslach, a to je osem percent, Sobrance 12 percent, Spišská Nová Ves 12 percent, Trebišov 11 percent, Michalovce tiež 11 percent,“ uviedol ďalej minister. Zaočkovanosť učiteľov a zamestnancov škôl predstavuje celkovo na Slovensku 66 percent, v meste Košice je na úrovni 68 percent, v Gelnici 55 percent. Stále pritom nejde podľa ministra o dostatočnú mieru na vytvorenie bezpečného prostredia v školách.      

Podľa údajov Národného centra zdravotníckych informácií (NCZI) je práve na východnom Slovensku najnižšia zaočkovanosť v rámci celkovej populácie. V Košickom kraji je to 34,75 percenta, v meste Košice 44 percent, v okresoch Košice-okolie a Rožňava 35 percent, v okresoch Sobrance, Spišská Nová Ves a Trebišov 34 percent, v okrese Michalovce 33 percent a okrese Gelnica 29 percent.

 
Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite