Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Akcia .týždňa: Presvedč jedného nevoliča

IT spoločnosť Nethemba tvrdí, že dokáže získať vakcinačné preukazy všetkých zaočkovaných Slovákov

.sita .redakcia .slovensko

Slovenská bezpečnostná IT firma identifikovala v aplikácii eHranica kritickú zraniteľnosť, navrhuje úplne ukončiť jej prevádzku.

IT spoločnosť Nethemba tvrdí, že dokáže získať vakcinačné preukazy všetkých zaočkovaných Slovákov SITA/AP Photo/Bob Edme

slovenská bezpečnostná IT spoločnosť Nethemba tvrdí, že objavila spôsob, ako je možné získať vakcinačné preukazy všetkých zaočkovaných občanov iba na základe ich mena a dátumu narodenia. Firma pritom už v minulosti upozorňovala na riziko úniku osobných údajov všetkých zaočkovaných občanov zo strany Národného centra zdravotníckych informácií (NCZI). Podľa zverejnených údajov mala spoločnosť získať vakcinačné preukazy prominentných politikov.

„Získaním rodných čísel politikov a ich EÚ vakcinačných preukazov sme prakticky demonštrovali, že toto dokážeme spraviť skutočne pre ľubovoľného občana SR. A je to skutočne kritický problém na strane NCZI, ktorý tieto informácie nedokázal ochrániť,“ uvádza spoločnosť Nethemba na sociálnej sieti.

 
Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov SITA je bez predchádzajúceho písomného súhlasu SITA porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite